Foto NSK
Foto NSK

Kasper Asgreen , de Deen van Deceuninck-Quick.Step heeft zondag één maart met enkele seconden voorsprong Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen.  Nizzolo  werd verdienstelijk tweede.  Alexander Kristoff won de pelotonsprint en verzilverde zo nog een plaatsje op het erepodium.   Dit jaar kregen de renners een iet wat gewijzigd parcours voorgeschoteld, waarbij onder meer de Oude Kwaremont en de Kluisberg iets later in het parcours werden ingepland.  Voor de Varent was er echter geen plaats meer dit jaar in de programmatie van Kuurne-Brussel-Kuurne.  Daarnaast werden het aantal plaatselijke ronden van twee afgeslankt tot nog maar een plaatselijke ronde.   De smalle wegen  van Bellegem werden dan weer toegevoegd aan het parcours.  Reeds vanaf de eerste kilometers van Kuurne-Brussel-Kuurne volgden de  ontsnappingen elkaar op.   Daarnaast was er ook een valpartij van Lampaert, maar gelukkig zonder veel erg.   De Italiaan Gianni Moscon werd dan weer uit de wedstrijd gezet nadat hij na een val in het peloton  een fiets naar het hoofd van Jens Debusschere slingerde.   Net voor de Oude Kwaremont werd het tempo opnieuw opgedreven en kwamen de mannen van CCC in actie.   Het was Trentin die deze aanval  voerde, maar ver kwam hij er niet mee.  De laatste helling van de dag maakte echter het verschil.  Een groepje met Kristoff, Van Avermaet, Stuyven, Colbrelli en Merlier wist wat voorsprong te nemen maar ver kwamen ze niet, al gaven Stuyven en Van Avermaet zich niet zomaar gewonnen, maar ook deze aanval leverde niet op.   Op 25 kilometer van de aankomstlijn in Kuurne rukte de Deen  Asgreen plotseling op naar de kop van de wedstrijd.  In het wiel kreeg hij Vallée en Jans mee, maar deze konden Asgreen nauwelijks bijhouden en dienden af te haken.  Asgreen had op dat moment nog negen kilometer wedstrijd te gaan en wist het achterop komend peloton ver genoeg achter zich te laten om de overwinning op zijn naam te schrijven ondanks hij een tijdje de wind op kop kreeg.    Voor Deceuninck-Quick.Step – renner Asgreen is het alvast zijn eerste grote overwinning uit zijn carrière, vorig jaar werd hij wel tweede in de Ronde van Vlaanderen.  Hij nam tevens ook zilver op het EK tijdrijden.

 

Uitslag Kuurne-Brussel-Kuurne 2020

Uitslag

  1. Kasper Asgreen (DEN)
  2. Giacomo Nizzolo (ITA)
  3. Alexander Kristoff (NOR)
  4. Fabio Jakobsen (NED)
  5. Jasper Stuyven (BEL)
  6. Hugo Hofstetter (FRA)
  7. Sonny Colbrelli (ITA)
  8. Ben Swift (GBR)
  9. Dries Van Gestel (BEL)
  10. Jürgen Roelandts (BEL)