(gezien de actualiteit kan het gebeuren dat de voorstelling wordt geannuleerd)

Op vrijdag 17 april zet KOPERGIETERY De Klas op het podium.  Een groep van 20 jongeren geeft er de toeschouwer een persoonlijke inkijk in het reilen en zeilen van een klas in het 2e middelbaar.

De Klas brengt 20 jongeren tussen de 11 en 16 jaar samen, die collectief een beeld proberen te schetsen van een doordeweekse les in het tweede middelbaar. Een klas op het hoogtepunt van de zoektocht naar zichzelf, de ander, de toekomst en alle moeilijkheden die daarbij komen kijken. Herkenbaar voor het jonge publiek, melancholisch voor het volwassen publiek.

De Klas ontstond enkele jaren geleden als oefening bij theatermakers & atelierdocenten Pepijn Lievens en Lien Maes binnen de theaterateliers van KOPERGIETERY. De jongeren gaan aan de slag met theater, op basis van voor hun alledaagse situaties. Na een erg goed ontvangen toonmoment in 2018 groeit het concept nu uit tot een volwaardige productie met 20 jongeren en tal van verrassende situaties.

Theatermaker Lien Maes stond vroeger zelf als leerkracht voor een middelbare klas: “Ik heb het gevoel dat er een soort van onzekerheid aanwezig is, zowel bij leerlingen met betrekking tot hun identiteit, maar ook bij leerkrachten. Leerkracht is tegenwoordig een ondergewaardeerd beroep, terwijl ze zo belangrijk zijn.” Dat inzicht was ook meteen de insteek voor het stuk. “Het gaat om het naar waarde schatten van jongeren voor wie ze zijn, ongeacht hun leeftijd”, zegt Pepijn Lievens.

Aanvullend aan de voorstelling werkt KOPERGIETERY voor het eerst samen met Huis van Alijn. In de foyer wordt een kleine expo opgezet gelinkt aan De Klas van vroeger en nu. Naast verschillende objecten is er ook heel wat fotomateriaal op de mediatafels te bezichtigen.

TICKETS via www.kopergietery.be

Deklas