Foto FVL
Foto FVL

Bij een spectaculair ongeval die zich voordeed ter hoogte van het kruispunt van de Abeelseweg met de Vijfgemetenstraat in Poperinge raakte vrijdag een 88-jarige autobestuurder licht gewond. De man kwam met zijn wagen uit de Vijfgemetenstraat, en had wellicht de aankomende vrachtwagen geladen met veevoeder te laat opgemerkt. De vrachtwagenbestuurder probeerde nog uit te wijken, maar kon een aanrijding niet vermijden.  Door de klap belandde de wagen in de gracht en kwam de vrachtwagen op zijn zijkant terecht. De bestuurder van de personenwagen zat gekneld in zijn voertuig en diende door de brandweer te worden bevrijd. Hij werd licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenbestuurder bleef ongedeerd. Het veevoeder moest eerst overgeladen worden vooraleer de takelwerkzaamheden van start konden gaan.  Een deel van de brandstof van de vrachtwagen kwam op de rijbaan terecht. De brandweer probeerde de brandstof met absorptiekorrels zoveel mogelijk op te vangen.

Foto FVL
Foto FVL