Met de prijsuitreiking werd de 32ste editie van het JEF festival afgesloten, met een stijging van meer dan 30%, een nieuw bezoekersrecord. De grote winnaars waren de Belgische co-productie Marona, de Nederlandse film De club van lelijke kinderen en het Belgische Bertha en de wolfram van Tijs Torfs. Presentator Dempsey Hendrickx had de eer om de winnaars bekend te maken.

JEF

Tijdens de prijsuitreiking deze zondagmiddag op het JEF festival in Antwerpen werden de prijzen voor de beste jeugdfilms uitgedeeld door Dempsey Hendrickx, gekend als inspecteur Vince Willems in De Buurtpolitie en als één van de voormalige Ketnet-helden. De animatiefilm Marona (een Belgische co-productie van Minds Meet) kreeg de Prijs voor Beste Langspeelfilm uit handen van de professionele jury. De prijs werd in ontvangst genomen door Sara Gracia Santacreu (die de Vlaamse stem van Marona insprak) en Feliz Delporte-De Gendt (die het personage van de jonge Solange insprak). Regisseur Anca Damian deelde haar waardering via een videoboodschap. De film is nu te zien in de bioscopen.

De club van lelijke kinderen van regisseur Jonathan Elbers werd niet alleen door de kinderjury bekroond met de Prijs voor Beste Langspeelfilm, maar ook door het publiek. Festivalbezoekers brachten de hele krokusvakantie lang hun stem uit op hun favoriete jeugdfilm. De club van lelijke kinderen ging in première op het JEF festival in aanwezigheid van de cast en regisseur, en is door de Felix Vanginderhuysen Distributieprijs vanaf 8 april te zien in de Vlaamse bioscopen.