Foto NSK
Foto NSK

Voor het eerst in hun bestaan heeft de Kuurnse handelscommissie een vrouwelijke voorzitter.  Lien Defoort die eveneens ook lid is van het braderiecomité is gehuwd met  Wim Devriese.  Samen hebben ze een optiekzaak aan de De Vlaskouter.  “De afgelopen jaren heeft de gemeentelijke handelscommissie goed werk geleverd”, vertelt Lien, “Ik ben dan ook niet van plan direct wijzigingen aan te brengen aan de huidige vaarroute die de commissie aanhoudt.  Uiteraard staat Kuurne voor een grote uitdaging gezien er weldra een grote centrumvernieuwing aankomt, waarbij heel wat werkzaamheden zullen uitgevoerd worden.  Over het algemeen zijn enkel en alleen maar positieve kritieken te horen van klanten die Kuurne bezoeken.  Goed bereikbaar, een groot aanbod aan handelaars die een heel divers gamma aanbieden en gratis parkeren, wat in grootsteden niet het geval is.  Kuurne heeft dus heel wat te bieden aan de Kuurnenaar, maar ook aan mensen van buiten onze ezelsgemeente!”  Het enige negatieve puntje die soms terug komt bij de klanten zijn de verouderde straten die in slecht staat zijn, maar dit behoort weldra tot het verleden.