In de regio Kortrijk-Menen-Waregem waren er diverse oproepen voor stormschade
Foto: NDZ

De voorspelde storm die zondag over onze provincie trok zorgde her en der voor stormschade. “Onze zone kreeg zondag tussen de 30 en 40 oproepen binnen voor schadegevallen veroorzaakt door het stormweer. Meestal ging het om los gewaaide dakgoten, verlichting, isolatiepanelen of bomen en takken op de rijbaan met beperkte schade tot gevolg”, klinkt het bij persofficier Henk Vanwalleghem van hulpverleningszone Fluvia.

Zo moest de brandweer omstreeks het middaguur uitrukken voor een omgewaaide boom langs de Vichtesteenweg. Die veroorzaakte geen echte schade en niemand raakte gewond, maar versperde wel het fietspad en de twee rijstroken richting Vichte. Terwijl de boom door de brandweer verwijderd werd, leidden agenten van politiezone Gavers het verkeer in goede banen.