Foto NSK
Foto NSK

In een overvolle raadzaal van het Kuurnse gemeentehuis zijn zaterdagavond de sportlaureaten van het jaar 2019 bekend gemaakt.  In totaal werden zes trofeeën uitgereikt.  Bij de vrijwilligers ging deze naar Pierre Dewaele van VZW ‘De Schure’, een manege waar recreatieve paardensport wordt beoefend.  De onderscheiding voor Kampioenenploeg van het jaar werd toegekend aan pingpongclub TTC Eendracht Kuurne actief binnen 4de provinciale C.  De Trofee voor sportverdienste ging dit jaar naar Germain Vandesompele die onder meer trekker is van voetbalclub Eendracht Kuurne.  Bij de jeugd werd motorcrosser Mattis Carlier uitgeroepen tot sportman van het jaar 2019, enigszins voor de goede prestaties die hij neerzette vorig jaar, maar ook voor zijn doorzetting, gezien Mattis lijd aan suikerziekte en daardoor niet altijd op een even gemakkelijke wijze zijn sport kan uitoefenen.   Vorig jaar werd Mattis onder meer kampioen van België bij de aspiranten.  Deze editie werd bokster Oshin Derieuw, die net terug is van een stage in Bulgarije en lonkt naar een ticket voor de olympische spelen, uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2019.  Jonas Vandevyvere, duatlonatleet en krak van de gemeente bij de Krant van West-Vlaanderen voor de gemeente Kuurne, kreeg de prijs van sportman van het jaar 2019.  Zijn deelname aan de Powerman Zofingen, die de zwaarste duatlon ter wereld is, leverde hem vorig jaar de wereldtitel op.