Foto NSK
Foto NSK

Donderdagavond zijn in de Bibliotheek van Kuurne de laureaten bekend gemaakt van de junior journalistwedstrijd.  Dit jaar kregen de deelnemers als opgave mee een verhaal te schrijven van minimum 500 woorden met als thema ‘Buren’.  In de categorie secundair onderwijs ging de eerste prijs naar Marieke Pottie die het verhaal bracht van mijnheer linden.  Inès Deboo eindigde in deze categorie verdienstelijk op een tweede plaats.  Iene Witdouck mocht de top drie afsluiten.  In de reeks lager onderwijs werd Jules Ternier van Pienter de laureaat, gevolgd op een tweede plaats door Manon Vanmarcke eveneens van Pienter.  Wolf Degrave van VBS Sint-Katrien werd verdienstelijk derde.  Elke deelnemer aan de junior journalist wedstrijd werd tijdens de bekendmaking van de laureaten bedacht door de plaatselijke afdeling van het Davidsfonds met een spannend boek.  Tussen de uitreiking van de prijzen door was er ook zang en werd een toneelstukje opgevoerd.