Brand in bedrijfsburelen firma Agro Belts Kuurne
Foto: NDZ

Een brand heeft zaterdagmorgen voor heel wat rook- en roetschade gezorgd in de kantoren van de firma Agro Belts langs de Heirweg. Het was de eigenaar zelf die bij het betreden van het gebouw vaststelde dat de kantoren vooraan het gebouw onder de rook stonden en de brandweer verwittigde. Toen die omstreeks halfnegen aankwam bleek het vuur zo goed als gedoofd door gebrek aan zuurstof. De brandschade in de kantoren bleef uiteindelijk beperkt, maar het vuur richtte wel heel wat rook- en roetschade aan. Hoe het vuur precies ontstond is nog onduidelijk en wordt nog onderzocht. De firma Agro-Belts produceert zeefbanden voor gebruik in land- en tuinbouwmachines. Naast de vestiging in Kuurne, heeft de firma nog vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Rusland.