2 containers van elk 1000 liter met vloeistof gedumpt in Zonnebeke
Foto: FVL

In de Potteriestraat te Beselare, deelgemeente van Zonnebeke werden dinsdagvoormiddag 2 IBC containers met elk een inhoud van 1000 liter vloeistof aangetroffen. De vaten werden in de gracht gedumpt op een 1500-tal meter afstand van elkaar. Brandweer Westhoek en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen kwamen ter plaatse en namen een staal, waaruit bleek dat de pH-waarden neutraal waren. Het zou gaan om een olieachtige substantie. De technische dienst van de gemeente Zonnebeke kwam ter plaatse om de vaten te takelen. Een ontleding moet meer duidelijkheid brengen over de samenstelling van de vloeistof. Er was geen sprake van een lek of milieuverontreiniging. Hoe de vaten daar zijn terecht gekomen is nog onduidelijk.

2 containers van elk 1000 liter met vloeistof gedumpt in Zonnebeke
Foto: FVL