Kom de liefde proeven op het Chocoladesalon van Brussel, dat u opnieuw welkom heet van 14 tot 16 februari in Tour & Taxis! Live demonstraties door de beste koks, defilés, workshops, lezingen, een virtueel bezoek aan een cacaoplantage,… Het Salon biedt u een waaier aan gratis activiteiten.

De openingsavond (donderdag 13 februari) wordt gepresenteerd door presentatrice Virginie Claes, Miss België 2006. De twee ambassadrices van het Salon, Jill De Greef en Kristel Lambert, maar ook Joke van de Velde (Miss België 2000) en zangeres Isabelle A zullen hun optreden maken tijdens deze uitzonderlijke show. De feestelijke openingsavond loopt ten voordele van Télévie. Zo kunnen fijnproevers genieten van een uitzonderlijke avond terwijl ze meteen een goed doel steunen! Télévie werd in het leven geroepen in 1989 om het onderzoek naar leukemie en kanker bij kinderen en volwassenen te financieren.

Modeshow met chocoladejurken

Tijdens het defilé showen modellen een tiental spectaculaire jurken uit chocolade, die er niet alleen glamoureus en schitterend, maar ook buitengewoon lekker uitzien. Ze zijn het werk van Belgische duo’s chocolatiers-designers. De creaties worden in avant-première getoond op de openingsavond. Verder is er elke dag om 17 u een modeshow.

De duo’s chocolatiers-designers voor de modeshow van 2020:

  • Belcolade & Baby Ndaya Arrion, Haute École Francisco Ferrer
  • Belcolade & Camila Banegas Espada, Haute École Francisco Ferrer
  • Institut Émile Gryzon & Institut Bischoffsheim
  • La Cucina delle Zie & Débora Velasquez
  • Laurent Gerbaud & Patou Saint Germain
  • Leonidas (meester-chocolatier Daniel Stallaert)
  • Millésime Chocolat & Giovanni Biasiolo
  • Valentino Chocolatier & Sixtine Anne de Molina
  • Valrhona & Max Grogna, Haute École Francisco Ferrer
  • Van Dender & Melissa Martin Ciudad

Het Chocoladesalon is ‘s werelds grootste event gewijd aan chocolade en cacao en werd 25 jaar geleden opgericht. Het is een unieke viering van chocolade in al zijn vormen en een must-see evenement voor alle chocoladeliefhebbers. Het salon is trots om sinds 2014 aanwezig te zijn in Brussel om Belgische chocolade en Belgische knowhow te vieren, een show voor het hele gezin met een exclusief programma van activiteiten en evenementen naast de beste chocolademerken en chocolatiers.

CHOCOLADESALON IN BRUSSEL SINDS HAAR CREATIE

159.100 bezoekers – 198 verschillende exposanten uit 13 landen – 360 demo’s van topchefs en conferenties door chocolade-experts – 91 chocoladejurken gemaakt door Belgische chocolatiers en stylisten …

CHOCOLADE