Een decennia lang al werkt Stromer aan de visie van een moderne mobiliteit in beweging, waarin verloren tijd in de file geen plaats meer heeft. In de klasse van de snelle speed-pedelecs heeft Stromer in de laatste 10 jaar de lat op vlak van power, bereik, design en connectiviteit steeds hoger gelegd en ze denken nog lang niet aan stoppen. Naar aanleiding van Eurobike werd op 05/09/2019 de Concept Bike ST2020 voorgesteld.

Met het concept van de ST2020 verkent Stromer nieuwe paden. Voor het eerst in zijn 10-jarig bestaan werd er immers een riemaandrijving gebruikt. De voordelen daarvan zijn weinig onderhoud, een lange levensduur en het feit dat de bike nagenoeg geruisloos rijdt, hoe sterk u ook op de pedalen trapt. De 5 versnellingen van Sturmey Archer met een verzetverhouding van 243 % en de sterke 618 Wh accu met een actieradius van 40 – 120 kilometer (met optionele upgrade tot 180 km) maken van de ST2020 een perfect alternatief voor de auto.

Volledige connectiviteit dankzij OMNI C. Via een app kunt u rijstatistieken raadplegen en motorin- stellingen aan uw persoonlijke wensen aanpassen. Daarnaast kan de ST2020 ook ‘seamless’ ver- of ontgrendeld worden. U kunt de accu ‘keyless’, dus zonder sleutel via het geïntegreerde touchscreen uithalen. Stromer unieke karakteristieke kenmerk, het in de stuurbuis ingewerkte Daylight, zorgt dat u altijd zichtbaar bent, zelfs overdag. Dankzij de betrouwbare aandrijfmotor versnelt de ST2020 moeiteloos naar 45 km/h en biedt hij zo een maximaal rijplezier. Voor een perfect rijcomfort kunt u dan weer de zitpositie aanpassen. Een verende vork is optioneel verkrijgbaar.

De marktintroductie is gepland voor de late herfst van 2020.


Technische gegevens ST2020

  • Actieradius tot 120 km, 618 Wh accu
  • Volledige connectiviteit via 3G / Bluetooth met verschillende functies zoals Smartlock, motorinstellingen en statistieken
  • Accu-uitwerpen met één druk op de knop «Keyless»
  • Kleuren: bright blue metallic glossy, dark grey Sport- en comfortframe
  • Opties af fabriek: Verende vork en accu-upgrade voor een actieradius tot 180 km
  • Bijzonderheden: riemaandrijving en 5 versnellingen

Velofollies 2020 vindt plaats op 17, 18 en 19 januari in Kortrijk Xpo. Alle info : www.velofollies.be.
Als je zelf zo’n ST2020 wil bezichtigen, ga gerust eens naar de Stromerstand’. Het nummer van de stand is 326.

Stromer