Foto NSK
Foto NSK

Het was zaterdagmorgen een ware toeloop van geïnteresseerden naar het lokaal van de plaatselijke Rode Kruis afdeling voor de eerste gratis themales die werd gegeven rond ‘hulp bij baby’s en kinderen’.  In totaal 20 cursisten daagden op, meteen het maximum van wat het leslokaal aankon. “Wij hadden niet gedacht dat deze themales meteen zo’n schot in de roos ging gaan worden”, vertelt Fréderick Cardoen, afdelingsverantwoordelijke vorming van de Rode Kruispost Kuurne, “Tijdens deze drie uur durende cursus, die een aanrader is voor jonge ouders of grootouders die vaak voor de kleinkinderen zorgen, worden heel wat praktisch gerichte zaken behandeld.  We houden evenwel ook wat tijd vrij tijdens deze opleiding voor de cursisten zelf, zodat ook zij hun eigen inbreng kunnen gaan doen.”  Gezien het grote succes wordt binnenkort de cursus nog even herhaald.