000 Redbull Bekvechten_0204Op zaterdag 30 mei 2020 – tijdens Two Days Of Street Culture aan de Skatebowl te Kortrijk – kronen Red Bull en het Kortrijkse De Stroate de beste freestyle rapper van Vlaanderen.  Tijdens de vierde editie van Red Bull Bekvechten Battle die dit jaar neerstrijkt in Kortrijk gaan de beste freestyle rappers van Vlaanderen hard tegen hard. Met enkel een microfoon en een beat om zich te verdedigen, vertegenwoordigen de finalisten hun stad en crew in een reeks rauwe één-tegen-één battles. De slimme woordspelingen, verrassende improvisaties en verbale klappen worden beoordeeld door drie juryleden met jaren ervaring in de scene.   “We zijn erg opgetogen om mee onze schouders onder Red Bull Bekvechten te zetten,” zegt Tomas Vanderbeke, oprichter van De Stroate. “Hiphop leeft in Kortrijk, en dat bewijzen we al 5 jaar met Two Days Of Street Culture. Freestyle rap – en zeker in het Nederlands – past perfect op onze affiche. Red Bull Bekvechten bouwde met zijn drie voorbije edities al een stevige reputatie op, en we verwachten echt de beste MC’s van Vlaanderen in Kortrijk. Laat maar komen!”  De place to be? De skatebowl in Kortrijk, tijdens de Two Days Of Street Culture van het Kortrijkse De Stroate. Inschrijven kan – net zoals de vorige keren – door een video met je freestyle skills naar de Facebook page van Red Bull Bekvechten te sturen. Dat kan tot en met vrijdag 3 april 2020. De jury kiest daarna 16 finalisten om elkaar het verbale vuur aan de schenen te leggen.

000 Redbull Bekvechten_0121