Foto NSK
Foto NSK

Donderdagavond werd door de plaatselijke handelaars van Kuurne geklonken op het nieuwe jaar.  Traditioneel wordt van dat moment door de gemeentelijke handelscommissie gebruik gemaakt om in drie verschillende categorieën een ‘Award’ uit te reiken aan verdienstelijke Kuurnse ondernemers.  De eerste award van de avond was deze uitgereikt door het braderiecomité.  Voor deze award werd op zoek gegaan naar de etalage van het jaar.  Deze werd ditmaal gevonden bij bloemenspeciaalzaak ‘Bloemen Verbeke’ gelegen in de Bavikhoofsestraat.  Unizo voorzitter Stef Hellyn kreeg dan weer het genoegen om de award voor Kuurnse onderneming van het jaar uit te reiken.  De pas vernieuwde fruit- en groentenzaak ‘De Poort Verrue’ greep daarbij net naast deze award, die dit jaar werd gewonnen door Bakkerij St.-Pieter van bakker Filip Depoortere die begin vorig jaar de deuren opende.  De award voor bedrijf van het jaar wordt deze maal uitgereikt aan Alumac Construct die sinds 2013 zijn vaste stek heeft op het bedrijvenpark Kortrijk Noord.  “Het is een ganse eer deze award in ontvangst te mogen nemen”, reageert zaakvoerder Stefaan Crombez, “Sinds onze verhuis in 2013 naar Kuurne is Alumac Construct jaar na jaar blijven groeien.  Het aantal werknemers steeg in de loop der jaren van 30 naar 65 en ook onze omzet volgde een zelfde lijn.  Onlangs werd ook in Doornik nog een bijhuis van Alumac Construct geopend.”   Alumac Construct is een jong en dynamisch bedrijf dat reeds enkele jaren actief is in de wereld van de vrachtwagenopbouw.  Dankzij een verregaande flexibiliteit in ontwikkeling en uitvoering realiseert het bedrijf een hoogwaardig gamma aan kippers, containersystemen, hydraulische wisselsystemen, open- en gesloten laadkasten, schuif- en rolzeilen, laadkleppen en autolaadkranen.  De klanten van het bedrijf zijn hoofdzakelijk te vinden in Oost- en West-Vlaanderen.