Op de kop van het Beneluxpark ontwikkelt Verstraete Development een nieuwe landmark: Kortrijk Business Park. Het futureproof kantoorgebouw van 18.000 m² verrijst momenteel uit de grond en wordt deze zomer opgeleverd. Alle nieuwste snufjes zullen in het gebouw aanwezig zijn.

 Begin januari 2019 zijn de werken gestart. De visie van de ontwikkelaar is om een duurzaam gebouw neer te poten, waar het welzijn van de toekomstige gebruiker centraal staat. De werken schieten ondertussen goed op. Wie nu in de buurt de Beneluxlaan komt, ziet de eerste verdiepingen van het gebouw uit de grond schieten. Momenteel wordt er gewerkt aan de 6e bouwlaag, van de in totaal 7 bouwlagen. De oplevering van het gebouw is voorzien voor augustus 2020.De eerste huurders zullen hun intrek nemen in november.

Full-service pakket

Om de zorgen van de huurders zo veel mogelijk te ontnemen, biedt Verstraete Development een full-service pakket aan. De bedrijven kunnen bij de ontwikkelaar aankloppen met hun kantoorwensen en -dromen. Op basis hiervan wordt een plan uitgewerkt en worden de werken volledig opgevolgd tot aan de oplevering. Flexibiliteit is het uitgangspunt van Kortrijk Business Park. De ruime plateaus zijn opsplitsbaar in kleinere kantoren, vanaf 450 m² tot 3.000 m².

Functies

Op de gelijkvloerse verdieping komt de coworking-space Buzzynest. De uitbater van deze coworking space zal meer aanbieden dan louter een open ruimte waar mensen komen en gaan. Ze gaan ook de mogelijk bieden om flex-offices te huren, kleinere private kantoren gaande van één persoon tot een 20-tal personen. Hierdoor zullen zowel start-ups als grotere corporates actief zijn in het gebouw, welke tot de nodige kruisbestuiving en dynamiek zal leiden. KBP beschikt over heel wat troeven. Enkele hiervan zijn de imposante inkomhal, een eigen restaurant, een overdekt terras met zicht op de vijver, en een grote polyvalente zaal voor seminaries, productvoorstellingen of andere evenementen.

Binnenin het gebouw bevindt zich namelijk een groene patio wat zorgt voor veel natuurlijk daglicht langs de beide kanten van het gebouw. Dit draagt bij tot een aangename werkomgeving, zowel in de winter als zomer. Voor de ventilatie en verwarming wordt er gewerkt met  klimaatplafonds. Een vraag gestuurd ventilatiesysteem in de vergaderruimten waarborgt een continue temperatuur- en CO2-meting.  Daglichtsturing en aanwezigheidsdetectie leiden de intelligente ledverlichting in goede banen. De zonneschermen aan de buitenkant vermijden dat hitte in de zomer het gebouw binnendringt. Ondergronds worden elektrische laadpalen voorzien. Toegangscontrole- en camerabewakingssystemen zullen de veiligheid garanderen.

De nabijheid van Kulak, Vives Hogeschool, AZ Groenige, Kinderdagverblijf ‘t Hoogappeltje, Fitness De Kaai en Kortrijk Xpo is een meerwaarde. Ook de groene parkomgeving en de vlotte aansluiting op belangrijke verkeersassen als de E17, de E403, de R8 en de Doorniksesteenweg zijn een grote troef. Voor meer informatie omtrent Kortrijk Business Park, neem dan gerust een kijkje op de website www.kortrijkbusinesspark.be.

Kortrijk Park