…Dat kun je wel zien dat is hij… Zo heet de nieuwe tour die Herman van Veen van 4 januari tot en met 28 maart 2020 door Vlaanderen brengt. Met zijn muzikanten, liedjes en verhalen begint hij dan aan een nieuwe reeks voorstellingen. Met violiste-zangeres Jannemien Cnossen, harpiste-percussioniste-zangeres Wieke Garcia, bassist-toetsenist Kees Dijkstra en componist-gitariste Edith Leerkes komt hij er de jaren vieren met een feestelijke concerttournee.

Op zaterdag 25, zondag 26 en vrijdag 31 januari, zaterdag 1, zaterdag 22 en zondag 23 februari en zaterdag 28 maart spelen zij de pannen van het dak in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Deze zeven voorstellingen zijn exclusief voor de provincie Antwerpen. Op vrijdag en zaterdagen is het aanvangsuur 20 uur, op zondagen 15 uur.

Herman Van Veen : ‘Vandaag een jaar geleden vroeg iemand van het theater mij of ik al wist wat wij zouden komen spelen. Jee, dacht ik, dat hangt van zo veel af. Hoe toekomstbestendig kan op mijn leeftijd zo’n aankondiging zijn? Het gaat immers altijd anders dan je denkt ook als je denkt het zal wel anders gaan dan je denkt dan gaat het toch nog anders dan je denkt. Zoals Judith, een vriendin, laatst op een feestje zei. Al zeker weet ik wel als alles gaat zoals ik hoop, versieren we een stoel, want ik word vijfenzeventig. Net zo oud als de langst gewapende vrede in onze lage landen ooit. Dus zingen we vast en zeker blij vrij naar Chawwa Wijnberg: Violen, anjelieren en een tas vol prei, wat hebben we te vieren violen, anjelieren en een tas vol prei. Ja, los van wat krakende onderdelen en het regelmatig kwijt zijn van namen, beschouw ik deze tijd, ook al ben ik minder jong dan gisteren, als de beste van mijn leven.


Tournee Vlaanderen 2020

4+5.1.2020 AVELGEM GC Spikkerelle * 7.01 TIENEN CC de kruisboog * 8+9.01 SCHERPENHEUVEL CC Den

Egger * 10+11.01 KNOKKE CC Scharpoord * 15.01 LEUVEN 30cc Stadsschouwburg * 16.01 MOL Schouwburg

Rex * 17+18.01 IEPER CC het Perron * 24.01 MAASMECHELEN CC * 29+30.01 BRUSSEL AB * 5+6.02

HASSELT CC * 7+8.02 GENT Capitole * 12.02 ROESELARE CC De Spil * 13+14+15.02 BRUGGE

Stadsschouwburg * 20.02 ROESELARE CC De Spil * 21.02 OOSTENDE Kursaal

25.26.31 JANUARI – 1.22.23 FEBRUARI – 28 MAART : ANTWERPEN KONINGIN ELISABETHZAAL

Copyright foto Max Koot

Herman Van Veen