Gemeentelijk zwembad in Wevelgem ontruimd na chloorlek
Foto: NDZ

Even opschudding zondagmorgen in en en rond het gemeentelijk zwembad langs de Vanackerestraat. Tijdens het vullen van de chloortanks achteraan buiten het gebouw (op het einde van de parking aan de kant Lode de Boningestraat) was een lek van chloor ontstaan. Een technieker reageerde alert en kon door gebruik van een stok het lek stoppen, zich uit de voeten maken en de hulpdiensten verwittigen. Hoewel het zwembad nog maar pas geopend was, moesten 14 vroege zwemmers uit het water komen. Zij werden in de hall van het zwembad opgevangen. Twee redders en een technieker werden uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer kreeg versterking van het IGS-team (wat staat voor Incidenten met Gevaarlijke Stoffen). Een duo brandweermannen gehuld in blauwe splashpakken kon door gebruik van asorbererende doeken het lek van zo’n 10 vierkante meter opruimen. In het gebouw zelf werden ook metingen uitgevoerd, maar die bleven negatief. Het chloorlek ontstond als gevolg van een technisch defect aan de chloorinstallatie. Drie personeelsleden kregen een medische check-up. Het zwembad blijft alvast vandaag en morgen (maandag) gesloten. Ondertussen neemt de gemeente de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat het zwembad spoedig terug de deuren kan openen. Zodra hier duidelijkheid over is, zal dit door de gemeente Wevelgem gecommuniceerd worden.

Het gemeentelijk zwembad is verouderd, waardoor recent werd gestart met de bouw van een nieuw zwembad, dat in 2021 zou moeten opengaan. Dat nieuwe zwembad zal zich bevinden op de terreinen van het sportcentrum, langs de kant van de Moorselestraat.

Gemeentelijk zwembad in Wevelgem ontruimd na chloorlek
Foto: NDZ