Cannabisplantage in koker Leiebrug N382 Wielsbeke was professioneel aangelegd
Foto: FVL

Om de cannabisplantage, die woensdag werd ontdekt in de koker van de Leiebrug te Wielsbeke, te kunnen runnen werd door de kwekers heel wat werk verzet. Het is dan ook onbegrijpelijk dat niemand hier iets opgemerkt heeft. Zo werd de toegangsdeur geforceerd en moest alle materiaal via de helling naar boven worden gedragen en ook binnen moest er nog een eind gestapt worden en een korte steile trap op en neer overbrugd worden om tot in de kweekzone te komen. In deze zone, die dan ook nog eens afzonderlijk afgesloten was, waren aan beide zijden “tuintjes” met tuindraad, wortelfolie en teelaarde aangelegd voorzien van belichting, warmteblazers om de planten op de juiste temperatuur te voorzien.

Elektriciteit werd professioneel afgetapt van een elektriciteitskast onder de brug. De elektriciteitskabel werd via een bestaande kabelgoot naar boven gelegd. Om de kabel vanaf het einde van de kabelgoot tot bij de toegang van de brugkoker te leggen werden een rij klinkers uitgebroken, waarna de kabel werd gelegd en de strook daarna terug dicht gelegd met nieuwe dunnere klinkers, zodat de kabel niet zichtbaar was van op het jaagpad.

Intussen werden alle plantjes en herbruikbaar materiaal weggehaald en vernietigd. Het was voor burgemeester Jan Stevens eveneens een verbazing dat men hier ongestoord een cannabisplantage kon aanleggen en kweken.

Lees ook: Eigen kweek nu ook aan de Leie, cannabisplantage ontdekt in een brug