Op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 februari 2020 vindt in kunstencentrum BUDA het festival End of Winter plaats. Tijdens deze driedaagse toont BUDA een mix van avontuurlijke dans-, performance en theatervoorstellingen, waarvan vier premières. Jaarlijks komen zo’n 300 kunstenaars in de studio’s en zalen van kunstencentrum BUDA werken aan hun nieuwste voorstelling. Tweemaal per jaar organiseert BUDA een festival om al dat schoons uit de studio’s op het podium en voor een publiek te tonen. End of Winter Festival is daar één van.

Kristof Jonckheere, directeur: “End of Winter is het laatste festival dat hoofdzakelijk geprogrammeerd werd door Agnes Quackels (nu: Kaaitheater Brussel). Het is tegelijk ook de instroom van huidig artistiek leider Mathilde Villeneuve (voorheen: Les Laboratoires d’Aubervilliers Parijs). Drie dagen lang tonen we vers werk dat in de BUDA-studio’s werd gecreëerd. Het is een verrassende mix van dans, theater en performance. Tegelijk is het festival drie dagen lang gastheer voor 19 Europese partners van het grootschalige netwerk Be SpectACTive, dat experimenteert met heel diverse vormen van participatieve projecten.”

Mathilde Villeneuve, artistiek leider: “Jonge kunstenaars delen drie dagen lang ongelooflijke verhalen, elegantie struikelt over bespottelijkheid, het eindige over het oneindige. Er zijn heerlijk lange zonsondergangen, adembenemende liefdes, beeldende installaties, intrigerende personages, uitzinnige verlossers, jongeren die via gsm onze intimiteit onderzoeken, … Kom. Wie weet wordt je verlangen er sterker door.”

Op het programma: Philippe Beloul (FR), Marcos Simoes (PT), Samara Hersch (AU), Sarah & Charles (BE), Hagar Tenenbaum (IL/BE), Einat Tuchman (IL/BE) en Inga Huld Hákonardóttir (IS/BE).

Het volledige programma vind je op www.budakortrijk.be

End of winter