Aanhangwagen geladen met stro in lichterlaaie
Foto: NDZ

Op de E403 richting Brugge is vrijdagnamiddag ter hoogte van Moorsele een aanhangwagen geladen met stro volledig in vlammen opgegaan. De vrachtwagenbestuurder, die onderweg was met een vrachtwagen en aanhangwagen geladen met balen stro, was vanuit het Noordfranse Arras onderweg naar de firma in Ichtegem, maar werd op het klaverblad te Aalbeke reeds door andere automobilisten gewaarschuwd dat er een probleem was met zijn aanhanger. “Ik dacht in eerste instantie dat er een spanband los was ofzo, en dacht door te rijden tot op de snelwegparking in Oekene, om dit in veilige omstandigheden te kunnen in orde brengen. Maar toen ik net voorbij Wevelgem was, deden andere automobilisten opnieuw teken dat ik heel dringend moest stoppen”, vertelde de man, die ongedeerd bleef. Ter hoogte van de industriezone Moorsele-Gullegem slaagde de man er nog in om de vrachtwagen en aanhangwagen op de pechstrook te parkeren en de trekker los te koppelen en 100 meter verder te parkeren, waardoor deze gevrijwaard bleef. Door de brand was de snelweg een tijdlang volledig versperd in de richting van Brugge, waardoor al snel serieuze file ontstond, die snel aangroeide. De brandweer had ondertussen de handen vol met het blussen van de lading stro, die samen met de aanhanger volledig in vlammen opging. Later kwam ook een verreiker ter plaatse om de brandweer te helpen bij het opentrekken en afblussen van het stro. Verwacht wordt dat dit nog enige tijd in beslag zal nemen. Ondertussen moet alle verkeer richting Brugge over de linkerrijstrook. Niemand raakte gewond.

Aanhangwagen geladen met stro in lichterlaaie
Foto: NDZ