Forbidden CityDe verboden stad is een paleiscomplex in het centrum van Beijing , China.  Het herbergt het Paleismuseum en was het voormalige Chinese keizerlijke paleis van de Ming-dynastie tot het einde van de Qing-dynastie.  De verboden stad (Forbidden City) diende als het huis van keizers en hun huishoudens en was bijna 500 jaar het ceremoniële en politieke centrum van de Chinese overheid.   Ook het nieuwste tegellegspel van Jumbo Strategy Games kreeg de benaming ‘Forbidden City’ mee en speelt zich af, hoe kan het ook anders, in het oude China.  Tijdens het spelen van het bordspel moeten de spelers  proberen hun invloed in het keizerlijk paleis te vergroten door om beurten tegels te plaatsen in de paleisvertrekken. Het doel is om daarbij een meerderheid aan eigen adviseurs en zo veel mogelijk keizerlijke draken in de kamer te hebben op het moment dat de ruimte gesloten wordt.  Dit bordspel kan gespeeld worden met twee of vier spelers die minimum acht jaar of ouder zijn.  De Sint kwam langs op de redactie van de Belgische Radio Unie met enkele speldozen van dit gloednieuwe gezelschapsspel.  Als je ons kan vertellen in welk land Beijing is gelegen en dit samen met jouw naam, adres en telefoonnummer voor 31 december 2019 naar wedstrijd@belgischeradiounie.be stuurt, kaap jij misschien wel een van deze speldozen weg!  Succes alvast