OkavangoDe Okavango is een rivier in zuidelijk Afrika.  De bron ervan ligt in Angola waar de rivier de Cubango wordt genoemd.  Verder naar het zuiden vormt de Okavango tot aan de Caprivistrip de grens tussen Angola en Namibië. Na de pittoreske Popa Falls stroomt de Okavango Botswana binnen en mondt ze uit in de grootste inlandse delta ter wereld.  Daarnaast is de Okavango ook een nieuw gezelschapsspel van Jumbo.  Waan je even tot  ranger en zorg voor de Afrikaanse dierkuddes in de Okavango-delta.   Red de dieren van de droogte door sterke kuddes te vormen en ze veilig naar de rivierdelta te krijgen. Iedere speler is een Afrikaanse ranger en moet dierenkuddes naar de drinkplaatsen loodsen. Verzamel je dieren op een slimme wijze om ze aan de schaarse drinkplaatsen te laten drinken en verzamel zo punten.   De ranger die met de meeste punten eindigt, wint het spel.  Het spel Okavango wordt gespeeld met twee tot vier spelers.  Het spel spelen kan vanaf 10 jaar.

De Belgische Radio Unie mag enkele speldozen van dit gloednieuwe gezelschapsspel wegschenken.  Als je ons kan vertellen hoe een persoon wordt genoemd die de Afrikaanse dierkuddes in de Okavango-delta verzorgt en dit samen met jouw naam, adres en telefoonnummer voor 31 december 2019 naar wedstrijd@belgischeradiounie.be stuurt, kaap jij misschien wel een van deze speldozen weg!  Succes alvast