inbeslagname van druggeld politie vlasPolitiezone Vlas pakt twee notoire drugsdealers op en neemt hoeveelheid drugs, cash geld, twee wagens en voor tienduizenden euro’s luxe producten in beslag

Na maanden van intensief rechechewerk, voerden de speurders van de Politiezone VLAS, op vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019, enkele gerichte en uiterst succesvolle gerechtelijke acties uit in het kader van een groot drugsonderzoek in de regio, meer bepaald in Marke en Lauwe. De acties gebeurden onder leiding van de onderzoeksrechter in Kortrijk, waarbij 5 personen werden gearresteerd, twee hiervan zijn voorgeleid voor de onderzoeksrechter en blijven aangehouden. Tijdens de huiszoekingen werden grote hoeveelheden drugs (843,21 gram met een straatwaarde van +/- 45.000 euro) cash geld (+/- 48.000 euro), 2 voertuigen, luxeproducten met een totale winkelwaarde van tienduizenden euro’s waaronder:
– een Rolex horloge
– schoenen van de merken Louboutin, Philipp Plein, Gucci
– kledij van de merken Louis Vuitton, Hermès, Phillip Plein, Gucci, Moncler, ParaJumper, Hermès
– handtassen van het merk Louis Vuitton
– Samsung LED-tv

Er werd ook een revolver met patronen in beslag genomen en attributen en producten om cocaïne te versnijden en te verpakken en meerder iPhones. Verder onderzoek zal dit lokaal drugsnetwerk in kaart brengen en uitwijzen wat het precieze aandeel is van de verdachten.