Foto NSK
Foto NSK

Vijfhonderd Kuurnenaren vergezeld van tien echte ezels op kop hebben dinsdagmorgen een allen oude traditie overgedaan ten voordele van de warmste week.  Langsheen het jaagpad van de Leie trok het gezelschap voorzien van vlaggen en fakkels richting het podium van Studio Brussel op Kortrijk Weide om er diverse cheques te overhandigen.  Met deze tocht werd meteen de oude route overgedaan die de Kuurnse boeren en hun ezels die een karretje voorttrokken met daarop de groenten die zouden verkocht worden op de vroegmarkt zovele jaren later nogmaals overgedaan.  Ook dit jaar toonde Kuurne zich opnieuw zeer gul gezien alle acties samen zo’n 63.000 euro opleverden.  De gemeente Kuurne wil daarbij een extra duit in het zakje doen en trekt dit bedrag op tot 65.000 euro.  Vooraf gaand aan de vijf kilometer lange tocht was er ook een ontbijt in de gebouwen van roterij Sabbe waaraan een 350 tal personen deelnamen.

000 Warmste Week warmste ezelstocht 2 NSK 000 Warmste Week warmste ezelstocht 3 NSK 000 Warmste Week warmste ezelstocht 4 NSK 000 Warmste Week warmste ezelstocht 5 NSK 000 Warmste Week warmste ezelstocht 6 NSK 000 Warmste Week warmste ezelstocht 7 NSK