Foto NSK
Foto NSK

Kuurne is sinds zaterdagmorgen opnieuw een stukje groener geworden door het aanplanten van een twintigtal bomen en een duizend tweehonderd haagplanten.  Daarvoor kreeg de gemeente de hulp van 370 jonge ouders met hun kind of kinderen die samen een nieuw geboortebos aanlegden in de onmiddellijke omgeving van het sportpark.  Wie een handje toestak deze morgen werd bedacht met een plantdiploma.   Het is reeds een jarenlange traditie in Kuurne dat er geboortebossen worden aangeplant.  Het laatste geboortebos dateert van drie jaar terug en aangeplant aan de Kuurnse bibliotheek.  “Dat Kuurne investeert in groen heeft alles te maken met het feit dat alles wordt toe gebouwd”, verduidelijkt schepen Francis Watteeuw, “Afgelopen zomer was Kuurne letterlijk de warmste gemeente.  We kenden dan ook heel wat hittedagen ten gevolge van het vele beton die aanwezig is in onze gemeente.  Door de aanplant van nieuw groen, willen we in de toekomst beter gaan doen.  Dit is alvast een van de initiatieven die om die opwarming tegen te gaan worden gedaan.”