Foto NDZ
Foto NDZ

In een rijwoning langs de Wervikstraat te Menen is maandagavond kort na halftien brand uitgebroken op de zolderverdieping van een woning die als slaapkamer was ingericht. Het vuur werd opgemerkt door de bewoner, die niet aarzelde en met een snelblusser de vlammen te lijf ging. De man raakte daarbij echter zelf bevangen en diende voor verzorging naar het ziekenhuis te worden overgebracht.  Zijn echtgenote kwam er met de schrik vanaf, maar was sterk aangeslagen door het gebeuren. De brand ontstond vermoedelijk nadat er kortsluiting of oververhitting was ontstaan van een elektrische kabel onder de vloer en breidde zich snel uit doorheen de houten vloerbekleding, maar was uiteindelijk snel onder controle. Om de laatste brandhaarden te doven, diende de brandweer een groot deel van de vloer uit te breken. De brand richtte aanzienlijke schade aan op de zolderverdieping, maar de rest van de woning kon gevrijwaard worden en blijft bewoonbaar. Tijdens de interventie bleef de Wervikstraat enige tijd plaatselijk afgesloten.