Cats van Universal Pictures en Working Title is een vernieuwende filmbewerking van de wereldberoemde Andrew Lloyd Webber-musical met een sterrencast bestaande uit onder meer James Corden, Dame Judi Dench, Jason Derulo en Idris Elba!

Oscarwinnaar en regisseur Tom Hooper (The King’s Speech, Les Misérables, The Danish Girl) maakt gebruik van nieuwe technologie om zijn castleden te transformeren. Deze epische film is een bewerking van één van de langstlopende shows in zowel de geschiedenis van het Londense West End als van Broadway. Cats beleefde haar wereldpremière in 1981 in het New London Theatre, waar het uiteindelijk een recordaantal van 21 jaar gespeeld heeft met in totaal bijna 9000 voorstellingen.

De baanbrekende productie die gebaseerd is op T.S. Eliots “Old Possum’s Book of Practical Cats”, ze won onder meer een Olivier en een Evening Standard Award voor Beste Musical. In 1983 won de Broadway-uitvoering van deze productie maar liefst zeven Tony Awards, waaronder die van Best Musical. Deze buitengewone productie liep in totaal 18 jaar.

De filmbewerking mag u daarom zeker niet missen. Vanaf deze week te zien in Kinepolis.
Cats