Brandstichting na inbraak in woning die te koop staat
Foto: NDZ

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werden de brandweerposten van Kluisbergen (hulpverleningszone Vlaamse Ardennen) en Belgiek uitgestuurd naar een rijwoning langs de Steenovenstraat in Anzegem. Buurtbewoners merkten omstreeks kwart voor één dat er rookontwikkeling opsteeg uit een woning die momenteel te koop staat en de brandweer verwittigden. Die had het vuur snel onder controle en kon de schade beperken tot de slaapkamer zelf, al is er elders in de woning ook rookschade. Het vuur ontstond vermoedelijk door brandstichting kort nadat ingebroken werd in de fraaie rijwoning. Op het ogenblik van de brand was niemand in de woning aanwezig. Eens het vuur geblust was, haalden de brandweerlui de slaapkamer leeg en werd de woning geventileerd. Politie en Parket zijn een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van de brand.

Deze interventie was de tweede interventie in nog geen 12 uur tijd voor de brandweerlui van Belgiek en Anzegem, die sinds zaterdagmiddag gefusioneerd zijn en hun intrek namen in een gloednieuwe kazerne op den Belgiek.