Brand bij veevoederfabrikant Dumoulin snel onder controle
Foto: NDZ

De brandweer repte zich maandagavond omstreeks 20u45 naar de firma Dumoulin langs de Spinnerijstraat, waar brand was ontstaan in een droogoven. Dankzij de alerte reactie van het personeel – die meteen begon te blussen en het brandbare materiaal weghaalde – was de situatie snel onder controle en bleef de schade beperkt. De toegesnelde brandweer diende vooral na te blussen en controleerde de installatie. Het is niet de eerste keer dat de veevoederfabrikant langs het kanaal Kortrijk-Bossuit door brand geteisterd wordt. Zo woedde eind maart een zware brand aan een droogmachine voor graan, exact een week voor een nieuwe droogtoren in gebruik zou genomen worden. Die vrijdagavond steeg uit het bedrijf een gitzwarte rookpluim op en waren tientallen brandweerlui uren in de weer om het vuur onder controle te krijgen. Ook iets meer dan een jaar geleden (november 2018) werd het bedrijf met brand geconfronteerd. Toen liep één van de productielijnen schade op, waardoor deze tijdelijk buiten dienst was.