Vanaf woensdag kan je in de Gentse Capitole gaan kijken naar een nieuwe versie van ‘Annie, de Musical’. De gekoesterde Broadwayklassieker rond de avonturen van het dappere weesmeisje ondergaat een stevige make-over en wordt in een hedendaags bad ondergedompeld. Zo zullen Josefien Derijcke en Chaya Van Mol, die in Vlaanderen afwisselend in de huid van Annie zullen kruipen, de traditionele rosse krullenbol en het klassieke rode kleedje inruilen voor een andere look.

Ook wordt deze versie gebaseerd op het stripverhaal Annie en niet op de film of eerdere musicalversies. Maar “Annie 2.0″ heeft nog enkele mooie verrassingen in petto voor het Vlaamse publiek. Zo wordt Doris Baaten de vrouwelijke president en Edwin Jonker de eerste zwarte acteur die rol Oliver Warbucks vertolkt in de musicalversie. Broadway-ster Willemijn Verkaik kruipt in de huid van Juffrouw Hannigan en Deborah De Ridder maakt de Annie-cirkel rond als Grace Farrell. De Kortrijkse Norah Vandenbogaerde maakt deel uit van de kindercast.

Voor Deborah, die in 2009 het VTM-programma ‘Op zoek naar Maria‘ won, wat haar de hoofdrol in de Vlaamse uitvoering van de musical The Sound of Music opleverde, is de cirkel wat ‘Annie’ betreft dan ook meteen helemaal rond: als 9-jarige speelde ze de hoofdrol als roodharige krullenbol in de musicalversie van het KJT en 20 jaar later mocht ze in de huid kruipen van de gevreesde Miss Hannigan in de Vlaamse versie van Music Hall. Deborah, die in december 2018 voor het eerst mama werd, is terecht erg trots dat ze op deze manier alle vrouwelijke hoofdrollen van de klassieke versie van ‘Annie’ gespeeld zal hebben en droomt er stiekem van dat haar dochter Lotje binnen een 10-tal jaar misschien in haar voetsporen kan treden als Annie.

De voorstelling is te zien in de Gentse Capitole op woensdag 20 november om 14u30 en 20u, op donderdag 21 november om 20u, vrijdag 22 november om 20u op zaterdag 23 november om 20u en op zondag 24 november om 15u. Vanaf 18 februari 2020 verhuist de productie naar de Antwerpse stadsschouwburg waar ze te zien is tot 1 maart.

Tickets & info: www.musichall.be
Annie