Corteo, de meest magische productie van Cirque du Soleil, gaat op 21 november van start in Brussel en wel in Vorst Nationaal. De show is te zien tot 24 november. Volgend jaar komt ze nog eens terug in de Lotto Arena vanaf 13 maart 2020.

Corteo, één van de meest geliefde van alle arena producties van Cirque du Soleil trekt dus opnieuw door Europa! Deze unieke productie werd geregisseerd door Daniele Finzi Pasca en ging in première in de Big Top in april 2005. Sindsdien betoverde de show meer dan 8 miljoen mensen in 19 landen op 4 continenten. Corteo speelt zich af in de fantasie van een clown. Het is een vrolijke parade die de passie van de acteur combineert met de elegantie en de kracht van de acrobaat. Het publiek beleeft een ongeziene theatrale, feestelijke processie vol plezier, humor en spontaniteit in een mysterieuze plek ergens tussen hemel en aarde. De cast van Corteo bestaat uit 51 acrobaten, muzikanten, zangers en acteurs van over de hele wereld.

Cirque du Soleil ontstond in 1984 als groep van 20 straatartiesten. Sindsdien vond het gezelschap het circusgenre compleet opnieuw uit en werd het een wereldleider op het vlak van artistiek entertainment. De Canadese organisatie is gevestigd in Montreal en verbaasde en verwonderde wereldwijd al meer dan 180 miljoen toeschouwers met 42 producties, gebracht in 450 steden in 60 landen. Cirque du Soleil heeft momenteel meer dan 4.000 werknemers, waaronder 1.300 artiesten uit bijna 50 landen. In 2019 worden 19 shows tegelijk gepresenteerd over de hele wereld.

Tickets voor Corteo => www.cirquedusoleil.com/corteo

CdS