Foto NSK
Foto NSK

Vanaf 22 november kan je terecht in de hoeveschuur van Hoeve Vandewalle te Kuurne voor de theaterproductie  ‘De Naamlozen’.  Met het stuk opteert het Kuurns Theater dit jaar voor een productie van eigen bodem.  Het was twintig jaar geleden toneelauteur  Filip Vanluchene uit Kuurne die het stuk schreef  als verteltheater voor drie stemmen.  De rijkdom van het stuk liet echter toe om de tekst open te gooien voor elf spelers wat het Kuurns Theater ook deed samen met ‘Kuurnse’ regisseur Bernard Decock.  “Dit jaar opteerden we voor de ‘Kuurnse’ regisseur, Bernard Decock”, vertelt Lieven Van Speybroeck, voorzitter van het Kuurns Theater, “Bernard bleek een favoriete toneelauteur te hebben, Filip Vanluchene eveneens van Kuurne.    Het stuk ‘De Naamlozen’ die we brengen handelt over kleine mensen in een klein straatje, begin jaren zestig ergens in Kuurne of waar dan ook … Ze leven elk hun kleine levens, met kleine geneugten en tegenslagen en worstelen hun dagelijks strijdje met mekaar en met de grote levensvragen: gaan we mee met de vooruitgang of laten we liever alles bij het oude vertrouwde?  Als ze op een dag een busreisje maken overvalt hen een groot drama.   Voor even vallen hun levens stil. In de grote busreis die ons leven toch is, overkomt het ons allemaal ooit wel eens. We genieten van de reis, van mekaar, van het landschap, we werken een beetje en we maken plezier, het leven kan zo mooi zijn…. Tot op een dag onze bus abrupt stil valt en het antwoord op de vraag hoe het nu verder moet plots niet meer zo simpel is… In oorsprong werd het stuk geschreven voor drie spelers, maar wij bogen dit om naar een stuk waarin elf spelers te zien zijn.”  Het Kuurns Theater werd in het jaar 1973 onder de doopfont gehouden en is met ‘De Naamlozen’ toe aan zijn 55 toneelproductie.    In totaal worden vijf voorstellingen gepland van ‘De Naamlozen’ die telkens van start gaan om 20 uur.  Enkele dagen terug werd alvast het startschot gegeven voor de kaartenverkoop van het stuk.  Behalve voor de voorstelling die plaatsvind op zaterdag 23 november, die zo goed als volledig is uitverkocht, kunnen wel nog kaarten besteld worden voor de voorstelling die doorgaan op 22, 27, 29 en 30 november waarbij telkens 130 personen de voorstelling kunnen bijwonen.  Kaarten kosten 8 euro en kunnen elke dag gereserveerd worden tussen 19 en 21 uur op de reserv-o-foon op het nummer 0495/45.40.84.