Kat en kittens krijgen zuurstof na keukenbrand
Foto: FVL

Dinsdagnamiddag brak brand uit in de keuken van een woning aan het Vander Merschplein te Menen. De brandweer moest bij aankomst de deur openbreken om de woning te kunnen betreden. Een eerste ploeg kon vrij snel doortrekken naar de keuken, waar de brand was ontstaan.

Het vuur was snel onder controle. Na de bluswerken troffen de brandweermannen één kat en twee kittens aan in de woning. Zij werden buiten gebracht en kregen zuurstof toegediend van de aanwezige hulpverleners. Nadat ze wat bekomen waren werden de katten opgehaald en overgebracht naar het dierenasiel Grensstreek in Rekkem.
De brand zou ontstaan zijn aan het fornuis of dampkap, maar het is niet duidelijk hoe precies. De brandweer heeft na de blusweken het plafond en het plat dak opengebroken om zeker te zijn dat het vuur niet opnieuw zou opwakkeren en zich verder zou verspreiden via het plafond.

Volgens de buren wordt de woning waar de brand uitbrak en eigendom van een sociale huisvestingsmaatschappij, bewoond door een alleenstaande moeder met twee kinderen die sporadisch eens langskomt.

Kat en kittens krijgen zuurstof na keukenbrand
Foto: FVL