Foto NSK
Foto NSK

Het nieuwste werk van auteur Stefaan Verfallie uit Kuurne kreeg de naam ‘Vluchtroute’ mee.  Duidelijk is alvast dat de schrijver nog steeds in de ban is van zijn personage ‘Hannah Levi’ die ook al de hoofdrol kreeg in zijn eerste roman. Twee jaar later pakt de auteur uit met een nieuw boek die ditmaal de naam ‘Vluchtroute’ draagt en een vervolg is op zijn eerste roman.  “Bij heel wat lezers die mijn eerste boek hadden gelezen was duidelijk de honger aanwezig om te weten te komen hoe het verder ging met het hoofdpersonage uit het boek”, opent Stefaan de babbel, “Ik werd dan ook geregeld aangesproken door deze lezers om te weten te komen wat het hoofdpersonage nog allemaal had meegemaakt nadien.  Dit inspireerde mij om opnieuw in de pen te kruipen en een vervolg neer te schrijven op mijn eerste roman, die immers een open einde had.  Anderhalf jaar later is het eindresultaat klaar en telt 450 bladzijden.  Ook nu kruipt mijn dochter Ann – Sophie opnieuw in de huid van ‘Hannah Levi‘ om zo het hoofdpersonage gestalte te geven op de cover van mijn nieuwe roman.  Belangrijk om weten is alvast dat je mijn eerste roman niet hoeft gelegen te hebben om het verhaal in deze tweede roman te begrijpen.”   Net als bij zijn vorig boek klopte Stefaan terug aan bij Kuurnenaar Jan Vangansbeke om de redactie te verzorgen van zijn nieuwe roman en nam opnieuw de Nederlandse drukkerij BoekenGilde uit Enschede onder de arm om zijn nieuwe roman te drukken.   Wie wil te weten komen hoe het verhaal verder gaat en hoe Hannah uiteindelijk in Zwitserland belandt kan rechtstreeks bij Stefaan terecht om de roman ‘Vluchtroute’ die 22 euro kost aan te kopen.  Een eenvoudige mail sturen naar het e-mail adres stefaan.vervallie@skynet.be volstaat om een exemplaar te reserveren.