kapelletje vernield wervikZaterdagmorgen omstreeks 06u45 botste een wagen in de Prinsenstraat te Wervik tegen het kapelletje van OLV van Dadizele. De wagen, bestuurd door een dame van vreemde origine en woonachtig in de buurt, kwam uit de richting van de Robert Klingstraat. Volgens de dame kreeg ze een niesbui en verloor ze daardoor de controle over haar stuur. Het gevolg is dat ze daardoor botste tegen het kapelletje OLV van Dadizele aan de linkerkant van de weg. De vrouw raakte niet gewond maar het kapelletje werd zwaar beschadigd. Als bij wonder bleef het beeldje van OLV ongedeerd (staat enkel wat schuin). De brandweer moest ter plaatse komen om de stenen op te ruimen die op de rijweg waren terechtgekomen.

De eigenaars van het kapelletje waren zaterdagnamiddag nog niet op de hoogte van het ongeval (zij zijn niet woonachtig in Wervik) en konden dan ook nog niet zeggen of het kapelletje zal heropgebouwd worden. Naar verluid werd het originele beeld in het kapelletje van OLV van Dadizele 20 jaar geleden gestolen en vervangen door een kleiner beeld van OLV van Lourdes.