Foto NSK
Foto NSK

Sinds zondagmiddag mag Jade Tytgat (11) die leerling is van gemeenteschool Wijzer zich de nieuwe kinderburgemeester van Kuurne gaan noemen.  Tijdens een geanimeerde verkiezingsshow in het gemeentehuis werden alle kindergemeenteraadsleden, -schepenen en -burgemeester voorgesteld.  “Aanvankelijk was ik niet van plan om deel te nemen aan de verkiezing”, vertelt een trotse Jade, “Het was een nicht van mij die zelf ook kindergemeenteraadslid is geweest die mij wist te motiveren om het toch te doen.  Dat ik nu verkozen ben tot kinderburgemeester is alvast een totale verassing gezien ik daar zelf niet had op gehoopt.  Ik hoop alvast dat ik de campagne punten die ik voorop stelde uitgevoerd mag zien. Een daarvan is om een dag lang zaal Kubox om te toveren tot een ouderwetse bioscoop voor de leerlingen van het zesde leerjaar waarbij net voor de film een karretje komt binnengereden in de zaal die popcorn, ijsjes en nog andere lekkernijen verkoopt.  Ook Ezelspelen met diverse proeven en hindernissenparcours, waarbij teams het tegen elkaar kunnen gaan opnemen was een van mijn campagnepunten. ”  De kersvers kinderburgemeester zal alvast ten rade kunnen gaan bij zus Isolde voor goede raad gezien zij in 2007 eveneens verkozen werd tot kinderburgemeester.  Gezien deze verkiezing dit jaar een kwarteeuw jong is werden ook alle voorgaande kinderburgemeesters ditmaal uitgenodigd op deze verkiezingsshow.   Eerste kinderschepen werd Helene Vandenberghe van VBS St.- Michiel, tweede kinderschepen is Maxime Bostoen uit de Centrumschool, derde kinderschepen werd Lewis Rassale uit VBS St.-Pieter, vierde kinderschepen is Axel Bastiaen uit Pienter geworden en ten slotte was er ook nog een schepenlint voor Emilio Yaramis van de Boomgaard school.  Veel tijd om uit te rusten krijgt Jade alvast niet gezien deze namiddag reeds haar eerste opdracht op de agenda stond, het openen van de Kinderfoor.

Foto NSK
Foto NSK