Heel wat rookschade na brand in magazijn Dreamland Kuurne
Foto: NDZ

In het afhaalmagazijn van Dreamland langs de Ringlaan brak zondag in de vooravond brand uit. Die ging gepaard met heel wat rookontwikkeling, waardoor bij aankomst van de brandweer heel wat gitzwarte rook uit de verluchtingsroosters aan de zijkant van het gebouw ontsnapte. Omdat aanvankelijk bij de noodcentrale een oproep binnenliep vanuit de Colruytgroep, werd de brandweer eerst naar de Colruytwinkel iets verderop langs de Ringlaan gestuurd. Toen daar na grondige controle in en rond de winkel geen brand kon aangetroffen worden, liep vanuit een aangrenzende winkel de melding binnen over de brand bij Dreamland. Zowel Colruyt als Dreamland behoren tot de Colruytgroep en liggen slechts op een 200-tal meter van elkaar langs de Ringlaan. De brandweer snelde daarop in volle vaart richting Dreamland en kreeg het vuur snel onder controle. In het afhaalmagazijn bleken een printer en wat catalogi vuur te hebben gevat, wat heel wat rookontwikkeling veroorzaakte die zich doorheen het magazijn en de winkelruimte verspreidde. Eens de brand geblust was, werd het hele gebouw door de brandweer uitvoerig verlucht en geventileerd. Of de winkel morgen (maandag, nvdr) kon openen, was niet meteen duidelijk.

Heel wat rookschade na brand in magazijn Dreamland Kuurne
Foto: NDZ