Zwaar ongeval op E403 autosnelweg ter hoogte van Bellegem
Foto: NDZ

Op de E403 autosnelweg richting Doornik deed zich zaterdagmorgen iets voor zeven uur een zwaar ongeval voor. Eén bestuurder raakte daarbij levensgevaarlijk gewond, de andere bestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde toen de Opel Insignia de E403 volgde richting Doornik en ter hoogte van Bellegem in botsing kwam met de Volkwagen Beetle, die naar verluidt al enige tijd aan het spookrijden was. Door de klap werden beide voertuigen weggeslingerd en kwamen ze beiden tot stilstand op het linkse rijvak. Omdat beide bestuurders gekneld zaten, snelden twee brandweerteams, twee ziekenwagens en twee MUG-teams ter plaatse. De bestuurder van de Volkwagen Beetle, een Fransman, kon na enige tijd bevrijd worden en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de bestuurder van de Opel Insignia moest door de brandweer bevrijd worden en werd met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval werd de snelweg gedeeltelijk afgesloten en was slechts de rechterrijstrook beschikbaar richting Doornik, maar gezien het vroege uur veroorzaakte dit nauwelijks hinder. Iets na 9u00 was de snelweg terug volledig vrij.

Zwaar ongeval op E403 autosnelweg ter hoogte van Bellegem
Foto: NDZ