De Sunweb Group stelt Mattijs ten Brink aan als nieuwe CEO. Ten Brink is sinds 2013 als Managing Director & Chairman werkzaam bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia en zal vanaf het vierde kwartaal dit jaar zijn nieuwe functie gaan bekleden. Vertrekkend CEO Gert de Caluwe, die terugtreedt vanwege persoonlijke redenen, blijft actief gedurende de overgangsfase en zal daarna bij Sunweb Group als adviseur aan de slag gaan.

“Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe rol te gaan bekleden en samen met het team verder vorm te geven aan de ambitieuze groeiplannen van Sunweb Group. Als partner van het bedrijf ben ik al vele jaren onder de indruk van de unieke wisselwerking tussen traditionele touroperators en online reisbureaus en de flexibiliteit hiervan. Met de steun van meerderheidsaandeelhouder Triton zie ik veel potentie voor Sunweb Group om consolidatie van de reismarkt te stimuleren en tegelijkertijd te blijven investeren om een digitale touroperator te worden die aan de verwachtingen van de toekomstige reiziger voldoet en deze kan overtreffen”, aldus Ten Brink.

Lars Löfgren, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sunweb Group, voegt toe: “Wij zijn verheugd Mattijs ten Brink te mogen verwelkomen. Ten Brink heeft veel ervaring in de reisbranche en is zeer bekend met het businessmodel van Sunweb Group, onze klanten en het werken met een digitaal distributiemodel. Het is ons voorrecht dat iemand met deze kwaliteiten en ervaring de leiding neemt over de verdere ontwikkeling van een nieuwe toonaangevende Europese reisorganisatie. Ik wil ook graag Gert de Caluwe bedanken die door zijn uitstekende leiderschap de afgelopen zes jaar een consistente groei heeft laten zien in een zeer lastige en uitdagende branche.”

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 600 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep.
Sunweb