Foto NDZ
Foto NDZ

Zeven bewoners van twee woongelegenheden van vzw De Branding die woonachtig zijn langs de Bavikhoofsestraat in Kuurne zijn tijdens de nacht van woensdag op donderdag een tijdlang uit hun appartementen geëvacueerd en opgevangen bij buren aan de overzijde van de straat. Dat gebeurde nadat een alerte buur iets na twee uur brand opmerkte op het terras achteraan het gebouw en de hulpdiensten verwittigde. De brandweer snelde ter plaatse en kon het vuur – afkomstig van een brandende bloembak – snel blussen. De schade bleef hierdoor beperkt, ook het gebouw zelf bleef gevrijwaard.  Hoe het vuur kon ontstaan, is tot op heden een raadsel.  Een uurtje later konden de bewoners al terugkeren naar hun flat om er verder de nacht door te brengen.

Vzw De Branding biedt op diverse locaties in de regio verschillende ondersteuningsvormen aan voor mensen met een beperking. In het gebouw zijn op de benedenverdieping onder meer de ateliers van 2 creatieve dagbestedingsbedrijven gevestigd, terwijl de bovenverdieping uit twee appartementen bestaat die telkens onderdak bieden aan 4 volwassenen.

 

Foto NDZ
Foto NDZ