Foto NDZ
Foto NDZ

Zaterdag kort na de middag is langs de Krakeelhoek in Waregem, een landelijke buurt op een boogscheut van de E17 autosnelweg, brand uitgebroken op de bovenverdieping van een woning.  Het vuur die gepaard ging met heel wat rookontwikkeling zou ontstaan zijn nadat een matras in nog onduidelijke omstandigheden vuur vatte. Een alerte man die op familiebezoek was enkele huizen verder, alarmeerde de brandweer nadat hij opmerkte dat er een zwarte rookpluim opsteeg vanop de bovenverdieping van de getroffen woning.  De toegesnelde brandweer had het vuur snel onder controle en kon overslag naar een aanpalende woning vermijden. De bewoner, een alleenstaande dertiger, was op het moment van de brand niet thuis en verblijft momenteel in het buitenland. Omdat de brand vrij veel schade aanrichtte op de bovenverdieping, is deze tijdelijk onbewoonbaar.