wegenwerken
Foto: NGS

Vanaf maandag 12 augustus worden werkzaamheden uitgevoerd op de N32 Brugsesteenweg te Roeselare.  Dit gebeurd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer.  Onder meer de voormalige parkeerstrook op de  Brugsesteenweg in Roeselare zal worden omgevormd tot busbaan tussen de Rotsestraat en de rotonde aan de Koning Leopold III-laan.  Ook het aanwezige fietspad zal tijdens deze werkzaamheden worden aangepakt en volledig vernieuwd.
De geplande werkzaamheden maken deel uit van de maatregelen om de drukke N32 Brugsesteenweg veiliger en vlotter te maken voor alle weggebruikers. De busbaan wordt aangelegd tussen de Rotsestraat en de rotonde aan de Koning Leopold III-laan en komt aan de kant van Mammoet 3 te liggen dus stadinwaarts richting centrum Roeselare. De werken omvatten het opbreken van de bestaande kasseistrook, het oude fietspad in beton en de voormalige parkeerstrook in asfalt waarna een busbaan wordt aangelegd en een nieuw fietspad, beide in asfalt.

Tijdens de werkzaamheden zal op de Brugsesteenweg doorgaand verkeer mogelijk blijven in beide richtingen.  Ook alle handelszaken zullen eveneens toegankelijk blijven. Fietsers in de rijrichting centrum Roeselare moeten een omleiding volgen via de Rotsestraat en Koning Leopold III-laan.

De werkzaamheden gaan van start op maandag 12 augustus en zullen vermoedelijk een einde nemen op 31 augustus.  In geval van slechte weersomstandigheden zal de uitvoeringsdatum opgeschoven worden.