In de zomer van 2019 meert de Titanic aan op het Donkmeer in Berlare. Het musicalpubliek wordt meegevoerd op de eerste en laatste reis van het legendarische, onzinkbare schip. In Vlaanderen regisseert Tijl Dauwe dit musicalspektakel van Festivaria. De gigantische scène op het Donkmeer die voor de gelegenheid nog eens uitgebreid wordt met 150m² extra speelvlak is natuurlijk de uitgelezen plek voor de musical waarin het onzinkbaar, legendarisch schip de enige, echte hoofdrol speelt.

Vergeet Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. In deze grootse musicalproductie beleef je de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld: de Titanic. Aan boord: 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. In openlucht ben jij één van hen. Stap over de loopplank en maak kennis met scheepsdirecteur Ismay (Peter Bulckaen) die geschiedenis wil schrijven en het schip tot het uiterste drijft, kapitein Smith (Ivan Pecnik) die de snelheid naar 23 knopen opvoert, en ontwerper Andrews (Nordin De Moor) die beseft dat hij een kapitale fout maakte. Daarnaast bestaat de uitgelezen cast uit namen als Michiel De Meyer, Line Ellegiers, Goele De Raedt en Dorian Liveyns. Er staan daarnaast ruim 100 personen op scène die samen het ensemble en de figuratie vormen. De musical won maar liefst 5 Tony Awards en was meer dan 800 keer te zien op Broadway.

Het belooft deze zomer dus weer een ongezien spektakel te worden op het Donkmeer. Momenteel wordt er nog volop gewerkt aan het indrukwekkende decor van de hand van Marnik Baert. Voeg daar nog eens de zang-, acteer- en dansprestaties aan toe met alle figuranten en het ensemble en iedereen begrijpt dat het een “stormy” zomer wordt aan het Donkmeer…

Festivaria is niet aan zijn proefstuk toe en brengt om de twee jaar een groots musicalspektakel tot leven op het Donkmeer. De laatste twee edities waren dat het ontroerende Sacco & Vanzetti en het flamboyante Kiss me, Kate.

Titanic is te zien van 23 augustus tot 7 september op het Donkmeer Berlare. Alle ticketinfo vind je op www.festivaria.eu. Niet te missen!
Titanic The Musical