Tijdens de laatste zomerdagen van 2019 staat de 13de editie van Filmfestival Oostende op het programma, opnieuw in samenwerking met Telenet. Opvallend is dat er dit jaar expliciet gekozen werd voor vernieuwing. Waar andere prominente prijsuitreikingen recent onder vuur kwamen te liggen omwille van een oververtegenwoordiging van mannen en oude coryfeeën, trekt Filmfestival Oostende dit jaar bewust een meer diverse, vrouwelijke, jongere kaart. Jongste FFO Master ooit Lynn Van Royen bracht dit al onder de aandacht door haar themakeuze (Leading Ladies) en bovendien opent het festival met ‘The Best of Dorien B.’, debuutfilm van regisseuse Anke Blondé.

Fans van de populaire jeugdreeks, D5R, komen aan hun trekken. Filmfestival Oostende organiseert immers een fandag op 8 september (start om 16 uur), in samenwerking met C&A. Twaalf afleveringen zullen gescreend worden in aanwezigheid van de cast én fans krijgen de mogelijkheid om foto’s te maken met Wout, Vincent, Leyla en Kyra. Telenet geeft familietickets weg voor deze fandag op hun Facebook- pagina. Nog tot 11 augustus kunnen alle Telenet-klanten hun kans wagen om 4 tickets te winnen.

Ook dit jaar worden er opnieuw Ensors uitgereikt. Telenet-klanten kunnen de uitreiking op 14 september live volgen op kanaal 11. Je kan bovendien ook zelf een prijs uitreiken: van 5 tot 18 augustus stem je op de winnaar van de Prijs van de Telenet-kijker. Lukt het je niet om er zelf bij te zijn in Oostende? Dan kunnen alle Telenet TV-klanten genieten van de Vlaamse Prijsbeesten in de tv-theek: Telenet biedt van 6 tot en met 15 september een selectie aan van vroegere Ensor-winnaars, zoals The Broken Circle Breakdown. Kosteloos en voor àlle Telenet-klanten, ook zonder Play of Play More.

In het kader van de samenwerking van FFO met Telenet zal het filmfestival ook een screeningavond op 7 september (aanvang om 20 uur) organiseren voor de eerste twee afleveringen van Euphoria, de gelauwerde HBO serie die momenteel te volgen is op Play (en dus ook Play More) van Telenet. Met voormalig Disneysterretje Zendaya in de hoofdrol en centrale thema’s als mentale gezondheid, druggebruik, seksualiteit, gender identiteit, body positivity en social media is dit een serie met de vinger pal op de kloppende pols van Generation Z. De avond zal afgesloten worden met een panelgesprek: Britt Valkenborghs, televisie- en filmexperte zal de onderwerpen die in Euphoria aan bod komen bespreken met Jitske Van De Veire (bodypositivity-influencer en woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero), Elisabeth Timmermans (postdoc onderzoekster en auteur van Liefde in tijden van Tinder) en Emma Daeleman (woordvoerder infoplatform voor jongeren WAT WAT).

Filmfestival Oostende vindt plaats van 6 tot 14 september in Kinepolis Oostende (Koningin Astridlaan 12) en Kursaal Oostende (Westhelling 12). Voor openingsfilm The Best of Dorien B., Spider in the Web (in aanwezigheid van Monica Bellucci!), de FFO Ladies Night, Sinner, The Room, Au nom de la terre, The Huymmingbird Project en Retrospekt zijn er nu al tickets beschikbaar op www.filmfestivaloostende.be. Voor de andere voorstellingen kan je vanaf 19 augustus tickets bestellen of bij de Box Office Dienst Toerisme Oostende.

Tijdens het festival zelf, van 6 tot 14 september, kan je ook bij de FFO Box Office in Kinepolis Oostende terecht voor tickets. De festivalpas, waarmee je toegang hebt tot alle vertoningen behalve de speciale events, is tot 1 september verkrijgbaar aan het voordelig vroegboektarief van slechts 30 euro. Vanaf 1 september betaal je 39 euro.

d5r season 6