De drie teams moeten tussen woensdag 21 augustus 11 uur en vrijdag 23 augustus 14.30 uur 1.283 km afleggen, met de innovatieve dronecampus Droneport in Sint-Truiden als startpunt en de Volvofabriek in Göteborg als eindbestemming. Om hun doel te bereiken krijgen ze een Volvo 90-reeks en een reisbudget ter beschikking.

“Toen onze wedstrijd het hoofdkwartier in Zweden ter ore kwam, reageerde de Volvo-top enthousiast. Daarom besloten ze prompt om iedereen na de finish exclusief te ontvangen en rond te leiden in de Volvofabriek in Göteborg. De winnaars slapen bovendien in een luxueuze hotelsuite”, aldus een fiere Kevin Van Ryckeghem (vestigingsmanager Volvo Rutten).

Een aanlokkelijke gedachte, die echter niet mag aanzetten tot roekeloos rijgedrag. Daarom dokterden de initiatiefnemers een ingenieus systeem uit. “De race bestaat uit zes etappes”, legt Roel Vanden Boer (zaakvoerder Volvo Celis) uit. “Aan de start van elke etappe krijgt elk team te horen hoeveel kilometer het mag afleggen. Die kilometers vergaren ze door nieuwtjes, foto’s, filmpjes, … te posten op hun persoonlijke social media-kanalen en daar zoveel mogelijk likes op te verzamelen. Tussendoor krijgen de deelnemers opdrachten waarmee ze extra kilometers kunnen verdienen of verliezen.”

De atypische race is een initiatief van de drie Limburgse dealers Volvo Celis, Volvo Rutten en Volvo Jacobs. Toen het nieuws de Volvo-top in Zweden ter ore kwam, geraakte hun interesse dadelijk geprikkeld. Daarom zullen de toplui de deelnemers aan de finishlijn persoonlijk ontvangen en rondleiden in het hoofdkwartier.

Voor Team Volvo Celis nemen Jan Pirard en Jordi Coppers deel, voor Team Volvo Rutten zijn dat Pieter Delanghe en Kessy Hamaekers, Team Volvo Jacobs wordt vertegenwoordigd door Ludwig Stevens en Sandra Tits. De kandidaten zijn ook te volgen via hun Facebook-, LinkedIn- en Instagramprofiel.

Team Volvo