Ware brand legt textielbedrijf Flocart in de as
Foto: FVL

Deze namiddag rond 17u00 is brand uitgebroken in het textielbedrijf Flocart gelegen in de industriezone in Wevelgem (Gullegem). De brandhaard was moeilijk bereikbaar. Eén productiehal is vernield, een tweede liep rook- en waterschade op. Er waren eveneens enkele ontploffingen te horen waarop de brandweer besloot om geen pogingen meer te ondernemen om de brand vanuit de binnenzijde te bestrijden. De brandweer die aanvankelijk voor een kleinere brand opgeroepen was riep meteen versterking op. De ploegen waren er ter plaatse met vier autopompen, vier hoogtewerkers en een negental tankwagens. De gitzwarte rookpluim was tot in Geluveld te zien. Omdat er mogelijks asbestdeeltjes in de rookpluim aanwezig zijn worden de inwoners van Menen en Wervik gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. Bij de brand raakte niemand gewond. De oorzaak is nog niet bekend. In 2016 was er al eerder eens brand bij Flocart. (lees hier het artikel)

Ware brand legt textielbedrijf Flocart in de as
Foto: FVL
Ware brand legt textielbedrijf Flocart in de as
Foto: FVL