wegenwerken
Foto: NGS

Vanaf maandag 19 augustus 2019 worden, in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, structurele onderhoudswerken uitgevoerd aan 3 bruggen op de E403 tussen Rumbeke en Izegem in de rijrichting van Brugge.  De werken zullen tot het einde van het jaar in beslag nemen.  

Wat?

De werken omvatten o.a. het vernieuwen van de brugvoegen. Ook aan de onderkant van de bruggen worden werken uitgevoerd.
De werfzone bevindt zich op de E403 tussen op- en afrittencomplex nr. 6 Roeselare-Rumbeke en op- en afrittencomplex nr.7 Roeselare-Izegem in de rijrichting Brugge. Er wordt aan de volgende bruggen gewerkt:

  • brug over kanaal van Roeselare naar de Leie
  • brug over spoorlijn 66
  • brug over N357 Roeselaarsestraat

Hinder?

Om de werken te kunnen uitvoeren zal het verkeer richting Brugge op de rijrichting Doornik gebracht worden. In beide richtingen moet het verkeer dus over 2 versmalde rijstroken. Er zal een snelheidsbeperking gelden van 70 km/u. Alle op- en afritten op dit wegvak blijven open.

Timing?

De werken starten op maandag 19 augustus en duren tot het einde van het jaar.  In geval van slechte weersomstandigheden zal de uitvoeringsdatum opschuiven.
Opgelet: een groot deel van de tijd zal er geen activiteit op de werf te zien zijn aangezien het beton moet uitharden.