Foto NSK
Foto NSK

Voor de derde- en laatste dinsdagavond op rij trok de Orde van de Ezel erop uit met hun toog.  Ditmaal streek het gezelschap neer op het grasveld gelegen in de schaduw van de kerktoren van de Sint-Pieterskerk waar eveneens op 14 augustus Kuurne Balkt zal plaatsvinden.  Ook nu werd het opnieuw een nek en nek race tussen diverse deelnemers die de eer aan zich wilden houden om als eerste de plaats waar ‘Den Toog’ stond opgesteld te bereiken.  Nadat eerst omstreeks 20 uur het voorwerp werd bekend gemaakt op Facebook door de Orde van de Ezel volgden vervolgens nog enkele tips die de deelnemers naar de plaats moesten leiden die ditmaal werd uitgekozen door de Orde.  Carl Delaere die even verder in de Melkweg woonachtig is wist alvast als eerste den toog te bereiken met het gevraagde spel kaarten op zak.  “Ik had reeds op voorhand de elektrische fiets van mijn vrouw klaargezet zodat ik vliegensvlug kon vertrekken van zodra ik over de nodige tips beschikte”, reageert Carl, “Gelukkig kon ik ook snel een spel kaarten bemachtigen en zat de conditie goed mee.  Het is echt op seconden aangekomen om de overwinning op mijn naam te kunnen schrijven vandaag.”  Gezien het de laatste maal was dit jaar dat ‘Den Toog’ erop uit trok had de Orde van de Ezel ook gezorgd voor muziek.  De live band The Randoms, waarin ook bassist Luc Byttebier gekend van de Dolfijntjes actief is bracht er dan ook meteen de sfeer in.  Een 150 tal nieuwsgierigen daagden dinsdagavond op om ‘Den Toog’ bij te wonen wat meteen zorgde voor een minifeestje in de schaduw van de kerktoren van de Sint-Pieterskerk.