Foto FVL
Foto FVL

Even voor sluitingstijd brak woensdagavond brand uit in een van de containers met brandbaar afval die gestationeerd stonden op het containerpark van Rollegem-Kapelle, deelgemeente van Ledegem. De parkwachter zag rook opstijgen uit de container en probeerde de brand nog met een brandblusser te blussen, maar bij aankomst met de brandblusser stond de container reeds volledig in brand. De brandweerposten van Ledegem en Gullegem kwamen ter plaatse. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Uiteindelijk moest de container leeggemaakt worden om de brand die erin was ontstaan te bedwingen zodat er geen opflakkering meer kon ontstaan. Wellicht ligt de uitzonderlijke hitte aan de basis van de brand waardoor zelfontbranding is ontstaan.  Gelukkig was de parkwachter nog aanwezig en kon erger voorkomen worden.

Foto FVL
Foto FVL